Mediterrán padlizsánsaláta

Elkészítés módja
1. A megmosott padlizsánokat letörölgetjük, kocsányostól rostélyra fektetjük és faszénparázs fölött, forgatva kb. 30 perc alatt megsütjük. Az sem baj, ha egy kicsit megég. A padlizsánt a tűzhely forró lapján, vagy forró sütőben is megsüthetjük, uóbbiakból azonban a kellemes \"füst íz\" hiányozni fog.
2. A sült padlizsánokat zacskóba vagy lábasba rakjuk és lefedjük. 15 percig hagyjuk, hogy a keletkező gőzben összeessen, így könnyebb megtisztítani (meghámozni).
3. Ezután 1,5 centis kockákra vágjuk, ahogyan a hagymát, a paradicsomot és a kicsumázott paprikát is. Mind a négyféle zöldséget egy tálba rakjuk, a félbevágott vagy fölszeletelt olajbogyót rászórjuk, összeforgatjuk.
4. A sót, a borsot és a zúzott fokhagymát egy pohárba szórjuk, az ecetet ráöntjük, kiskanállal addig keverjük, míg a só feloldódik benne. Az olajat apránként beledolgozzuk, majd a salátára öntjük, óvatosan – ne törjön össze a padlizsán – összekeverjük. Letakarva egy kicsit behűtjük, hogy az íze összeérjen.
5. Grillezett pecsenyék kísérőjeként vagy önálló fogásként egyaránt megállja a helyét. Kockákra vágott feta sajtot is keverhetünk bele, ilyenkor óvatosabban sózzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.