Tavaszi makrélasaláta tárkonyos joghurtmártással
Elkészítés módja
1. A halfiléket megmossuk, vékony bőrét lehúzzuk, majd a borssal, citromlével és a babérlevéllel ízesített, gyöngyözve forró vízben kb. 5-6 perc alatt puhára pároljuk. Szűrőlapáttal kiemeljük és kihűtjük.
2. A salátához a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A salátát csíkokra, a retket félkarikákra, az uborkát szeletekre, a paradicsomot vékony cikkekre, végül az újhagymát vékony karikákra vágjuk. Mindezeket salátástálban összeforgatjuk, majd tányérokra szedjük.
3. Az öntethez valókat összekeverjük, a salátát meglocsoljuk vele, majd az egyforma szeletekre vágott makréla filéket a tetejére rakjuk.
4. Friss pirítóssal kínáljuk, ami rozskenyérből is készülhet.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.