Marinált sültpaprika-saláta
Elkészítés módja
1. A paprikákat megmossuk, és sütőben (esetleg grillsütőben vagy a tűzhely lapján), nagy lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 35 percig sütjük, köz-ben egyszer megfordítjuk. Akkor jó, ha a paprika néhány helyen megbarnul és fölhólyagosodik. (Ha mód van rá, faszénparázs fölött, grillrácson is megsüthetjük.) Ekkor pár percre hideg vízbe átszedjük, így héja könnyebben lejön, közben ki is csumázzuk.
2. Az olajat az ecettel összekeverjük, megsózzuk, a cukorral meg a présen áttört fokhagymával ízesítjük. A vízzel hígítjuk, és a sült paprikákra öntjük.
3. Letakarva, 3-4 órán át hűtőszekrényben érleljük, hogy
az ízes lé a paprikát jól átjárja.Marinált sültpaprika-saláta recepthez fűződő történet, jótanács
Készíthetjük úgy is, hogy a sült paprikát olajjal meglocsoljuk, kissé megsózzuk, végül zúzott fokhagymával és fölaprított petrezselyemmel fűszerezett joghurttal leöntjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.