Szilvás gombóc
Elkészítés módja
1. A burgonyát sós vízben megfőztem, átpasszíroztam és amikor már nem volt forró, hozzáadtam a zsírt, lisztet, sót és a tojást.
2. Összegyúrtam és lisztezett deszkán kinyújtottam, felkockáztam, a tészták közepébe szilvát és cukrozott fahéjat tettem és gombócokat formáltam belőle.
3. Forró vízben kifőztem, majd hideg vízzel átöblítettem, leszűrtem és zsemlemorzsába forgattam.
4. Porcukros fahéjjal meghintettem.
5. A morzsa készítése: kb. 1 deci olajat felhevítettem, hozzáadtam 10-15 dkg morzsát, megpirítottam, meleg vízzel kicsit felengedtem és morzsához kevertem.
6. Ebbe a finom morzsába forgattam a gombócokat.
Ebből a mennyiségből nekem 36 darab lett.
Nagyon jól néz ki. adtál holnapra egy ötletet.Köszi.