Szilvalekváros és sajtos, kelt kifli

Elkészítés módja
1. Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben és letakarva felfuttatjuk.
2. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót és a közepébe beleütjük a tojássárgáját.
3. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, az olvasztott vajat és a maradék tejjel jól kidolgozzuk.
4. Letakarva duplájára kelesztjük, majd könnyedén átgyúrjuk és 2 cipóra osztjuk.
5. A cipókat 3 mm vastagságú, kör alakra kinyújtjuk és 8 cikkre vágjuk.
6. Az így kapott háromszög felső felébe, jó kemény szilvalekvárt teszünk és feltekerjük. (Tehetünk más ízű lekvárt is.)
7. Vajjal, vagy sütőpapírral fedett tepsire tesszük, még 20 percet pihentetjük és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
8. A tűzhely aljába, egy laposabb, nagyobb lábasba vizet teszünk, hogy jó gőzös sütőben süljön.
9. A sajttal megszórt kiflinél is ez az eljárás.
10. A sajtosnál 16 cikkre vágjuk a kinyújtott tésztát, így kisebb kiflik kerülnek sütésre.
11. Annyiban különbözik a lekvárostól, hogy a cikkeket olvasztott vaj és csipet só keverékével kenjük meg és ezután tekerjük fel.
12. Sütés előtt lekenjük felvert tojással és sajttal megszórjuk.
Szilvalekváros és sajtos, kelt kifli recepthez fűződő történet, jótanács
Egy tésztából sós is, édes is!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.