Szezámmagos-sonkás, töltött kifli

Elkészítés módja
1. A tejet meglangyosítjuk, 1,5 decit kimerünk belőle, a cukor felét elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 10 percet pihentjük, hadd emelkedjen fel.
2. A vajat a többi tejhez adjuk, együtt kézmelegre melegítjük. A lisztet tálba rakjuk (én a dagasztógép táljába tettem), a sóval, a maradék cukorral, felfuttatott élesztővel, vajas tejjel 5 perc alatt bedagasztjuk. Kézzel tovább tart, 20 perc is lehet. Könnyű kelt tészta legyen belőle. Ha lágyabb, akkor kevés liszt kell hozzá, ha keményebb, akkor tej.
3. Letakarva 50 percig kelesztjük. Sütőben 20 perc alatt 50 fokon megkel.
4. Utána a tésztát 2 részre osztjuk, cipó alakúra gömbölyítjük, majd az egyiket kb. 3 mm vékony, 45 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk.
5. A töltelékhez való vajat és sonkát félcentis kockákra vágjuk. A sajtot én reszeltem, mert jobbnak találtam. A kerek tésztát 16 cikkre vágjuk. Szélesebb oldalukra néhány vajdarabot, sajtreszeléket, sonkát rakunk. Kicsit összébb lehet nyomni kézzel. A vajnak keménynek kell maradnia, mert úgy jó.
6. A tésztát két oldalról ráhajtjuk és lenyomkodjuk, nehogy kifolyjon belőle. Ezután a csúcsa felé feltekerjük úgy, hogy közben egy kicsit meghúzzuk a tésztát, hogy minél több vékony tekerés legyen rajta.
7. Szilikonos papírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymástól megfelelő távolságra. A másik tésztával ugyanígy járunk el. 32 db kifli lesz belőle. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Addig megkenjük tojással a kifliket és megszórjuk szezámaggal gazdagon.
8. 175 fokon megsütjük kb. 25 perc alatt.
Szezámmagos-sonkás, töltött kifli recepthez fűződő történet, jótanács
A korhelyleves mellé kiváló harapnivaló.
Nagyon szépek:)
Tisztelt istvan.toth,52,, ! Nem tudom elképzelni min nézi a receptet? Nekem a 15 colos monitoron sem takar senki semmit ha nem nyitom meg a hírdetést. Amúgy meg a görgetőn az ujjam, ha szükséges valamilyen módosítás.
Milyen JÓ lenne ha a recept felét nem takarná ki a hirdetés ! Így nem ér semmit!!!
Nagyon-nagyon guszták:)
Gyönyörű!
Gratulálok!