Sütőtökleves cukkinivirággal

Elkészítés módja
1. Pucoljuk meg a sárgarépát, a sütőtököt, a hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a gyömbért.
2. Daraboljunk fel mindent, majd pirítsuk meg mindet vajban, vagy kevés olajban. Öntsünk rájuk egy deci narancslevet, meg a húsleveskockából készült levest, és főzzük 25-30 percig, illetve addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
3. Ezután sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval, szegfűszeggel, csillagánizzsal, köménnyel ízesítsük. Aki szereti kókusztejjel/tejszínnel, tejjel dúsíthatja.
4. Amikor megfőttek a zöldségek bot turmixszal pürésítsük homogénné.
5. Merjük ki a levest mélytányérokba, majd tökmagolajjal és balzsamecettel meglocsolva tálaljuk, illetve a ricottával töltött cukkinivirágokkal, vagy csak szimplán pirítóssal, leveskockával stb. tálaljuk.
Sütőtökleves cukkinivirággal recepthez fűződő történet, jótanács
Hivatalosan még nyár van, de a boltokba érkező sütőtökről már az ősz jut eszünkbe. A sütőtökből ugyanis szép színű krémlevest lehet készíteni. A hozzávaló zöldségekkel kedvünk szerint zsonglőrködhetünk. A burgonya helyett meghámozott és kockára vágott édesburgonyát is használhatunk, meg 1 kiskanálnyi durvára tört köménymagot illetve egy 2,5 cm-es friss, meghámozott és finomra aprított gyömbért. Aki még csípősebben szereti, az fűszerezheti csípős garam massalával. A cukkinivirágot miután megtöltöttük ricottával, panírozzuk a szokásos módon és süssük ki forró olajban. A leves a rántott virágokkal igazi indián nyári (vénasszonyok nyara) csemege lesz!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.