Sült kacsamell

Elkészítés módja
1. Vajat forrósítunk kevés olívaolajjal.
2. A melleket a bőrös oldalukon keresztben-hosszában éles késsel beirdaljuk és borsozzuk.
3. A forró zsiradékba tesszük, először a beirdalt felét, míg piros kéreg nem keletkezik rajta, átfordítjuk, sózzuk és még pár percig sütjük, visszafordítjuk, sózzuk, megint visszafordítjuk.
4. Akkor jó, ha ujjunkkal benyomva már rugalmas a hús.
5. Félretesszük, 10 percet állni hagyjuk, majd ferdén vékonyan felszeleteljük.
6. A belseje médium, rózsaszín színű.
7. Azonnal fogyasszuk egy kis savanyúsággal és pirított bagettel.
Sült kacsamell recepthez fűződő történet, jótanács
Egy gazdag vacsora is lehet, ha meg akarjuk lepni kedvesünket vacsorára, hogy felvidítsuk a napi fáradságos munka után. Beválik, és ajánlom nőtársaimnak.
Remélem a párom olvassa... :)