Spenótos levelibéka tekercs

Spenótos levelibéka tekercs recept
Hozzávalók
•  20 dkg fogasfilé
•  20 dkg hegyilazac-filé
•  10 dkg bébi spenót
•  3 tojás
•  3-4 evőkanál liszt
•  6-8 evőkanál tej
• 
•  bors
•  citromlé

Elkészítés módja

1. Egy 23×33 cm-es püspökkenyérformát vékonyan kenjünk be olajjal, béleljük ki egy sütőpapírral, majd egyenletesen szórjuk be kukoricakeményítővel, vagy polentával.

2. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat). A felengedett spenótból nyomkodjuk ki a felesleges vizet, majd vágjuk apróra. Egy vastagfalú lábasban olvasszuk meg a vajat, keverjük bele a lisztet és pirítsuk néhány másodpercig. Vegyük le a tűzhelyről, keverjük hozzá fokozatosan a tejet, majd rakjuk vissza és alacsony hőfokon, állandó keverés mellett sűrítsük be.

3. Vegyük le a tűzhelyről, keverjük bele a spenótot, a tojássárgáját és a szerecsendiót. Sózzuk, borsozzuk.

4. Egy nagy tálban verjünk kemény habot a tojásfehérjéből. Forgassuk bele a spenótos keverékbe, egyszerre mindig csak a harmadrészét. Kanalazzuk bele a formába és a tetejét simítsuk el.

5. Süssük 12-15 percig, addig, amíg kissé meg nem nő és érintésre szilárdnak tűnik a teteje. Ekkor vegyük ki a sütőből, takarjuk le a konyharuhával. Hagyjuk 5 percig hűlni. Közben készítsük el a tölteléket. A füstölt pisztrángot, vagy vajban sült fogast vágjuk kis darabokra és keverjük össze a citromlével.

6. Közben vágjunk ki a céklákból kis céklagolyócskákat, majd vajban pároljuk meg őket, öntsük rá a céklalevet, ízesítsük egy csipet sóval, cukorral és a borecettel. Amikor kész tegyük félre, de majd tálalás előtt újra melegítsük fel.

7. Készítsük el a halszószt, öntsünk egy lábosba 2 dl vizet és 1 dl tejszínt, dobjuk bele a leveskockát és adjunk hozzá 1 kiskanál édesköménymagot. Főzzük kb. 5-10 percig. Ekkor sűrítsük be 1 evőkanál kukoricakeményítővel.

8. Borítsuk ki a spenótos alapot egy konyharuhára és óvatosan húzzuk le róla a papírt. Kenjük rá, rendezzük el rajta a pisztrángdarabokat.

9. Az egyik rövidebbik oldalánál kezdve göngyöljük fel a spenótos alapot, majd a kész tekercset tegyük át egy lapos tálra. (Ha korábban készítjük el, frissentartó fóliával letakarva 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük), öntsük rá a halszószt.

10. Egy szép friss bébi spenótlevéllel és a céklagolyócskákkal körítve tálaljuk a levelibéka tekercset!

A leírásban szereplő Spenótos levelibéka tekercs recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (spenót) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.