Sonkába tekert, töltött szűzpecsenye

Elkészítés módja
1. A szűzpecsenyét hosszában középen átfúrjuk egy késsel. Nekem van egy kisebb gyerek nyújtófám, amit keresztüldugtam rajta, hogy jól kitáguljon a belseje és be tudjam tölteni.
2. A zsemlét tejben beáztatjuk, majd kifacsarjuk.
3. Összekeverjük a petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk és reszelt vöröshagymával, paprikakrémmel, zúzott fokhagymával ízesítjük.
4. Ezek után az egészet 2 db nyers tojással, reszelt sajttal, a májjal összekeverjük.
5. A szűzpecsenyét kívül-belül enyhén megsózzuk, borssal megszórjuk és mindkét végén a tölteléket beletömjük.
6. Egy alufóliát étolajjal lekenünk, a sonkaszeleteket ráhelyezzük úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást, kb. fél centire ráhelyezzük a megtöltött szűzpecsenyét és a fólia segítségével az egészet feltekerjük.
7. Egy tepsit étolajjal kikenünk, 2 dl vizet öntünk rá és a fóliába csomagolt pecsenyét beletesszük. Fóliával a tepsit lefedjük és 200 fokon 1 órán át sütjük.
8. A sütés vége felé a fóliát a tepsiről és húsról is levesszük, pecsenyelével megöntözzük és készre sütjük.
9. Bármilyen körettel tálalhatjuk. Kihűlt állapotban ferdén felszeleteljük.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.