Bajor sertéssült almaágyon

Bajor sertéssült almaágyon  recept
Hozzávalók
•  1.50 kg bőrös malaccomb
•  1 kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 kiskanál őrölt gyömbér
•  1 mokkáskanál egész szegfűszeg
•  1 mokkáskanál őrölt fahéj
•  1.5 dl olaj
•  1.5 dl 100%-os narancslé
•  1 nagyobb póréhagyma
•  1 nagyobb alma
•  1 vörösbelű grape fruit

Elkészítés módja

1. A húst megmossuk, alaposan leszárogatjuk, majd a bőrös felét keresztben, fél centinként bevagdossuk. A sót, a borsot és a többi fűszert az olajjal összekeverjük, majd a húst alaposan beleforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük.

2. Az almát megmossuk, félbevágva magházát kimetsszük, majd vékony cikkekre vágjuk és egy mélyebb tepsire szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük, és gyűrűire szedve az almára szórjuk. A grépfrut meghámozzuk, cikkekre vágjuk és ezt is az előzőekhez adjuk. A pácolt malacot a tetejére tesszük a maradék páclével, meg a narancslével meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on, 1 óra alatt ropogós pirosra sütjük. Sütés közben a húst néhányszor megfordítjuk, és saját levével locsolgatjuk. A lényeg, hogy a sütés utolsó szakaszában a malac bőrős oldala legyen felül, így lesz ropogós a bőre.

3. Tálaláskor a húst fölszeleteljük, a velesült almával és burgonyapürével kínáljuk.

A leírásban szereplő Bajor sertéssült almaágyon recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.