Slambuc bográcsban

Elkészítés módja
1. A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük.
2. Ha kisült kiszedjük a zsírból és félretesszük.
3. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és a zsírban félpuhára pároljuk.
4. Hozzáadjuk a tésztát, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel ami ellepi.
5. Tetszés szerint sózzuk és készre főzzük.
6. A főzés során, menet közben, keverni nem szabad, csubán a bogrács mozgatásával szabad összerázni.
Slambuc bográcsban recepthez fűződő történet, jótanács
Amennyire egyszerű annyira finom. Őrölt pirospaprika nincs benne! A pásztorok kedvence volt. De ők avas szalonnával kedvelték, mert az állatokat sem lehetett ott hagyni, és a bolt is messze volt.
Igazán jó volt, de itt én nem kontárkodom ezt a feleségem csinálja igazán jól. Köszönöm a kommenteket mindenkinek
Bográcsban még finomabb, az biztos! Irigykedem.
Nem igazán ma volt, hanem Pünkösdkor a sógoréknál Szentbékkállán. Abban mindenféleképpen egyet értünk, hogy a házi tészta a nyerő. Direkt csináltunk erre az alkalomra. Tényleg finom volt, köszönjük a figyelmet.
Ma bogrács nap volt nálatok? Nagyon finom kis kaja amit ide varázsoltál nekünk.
Mi is nagyon szeretjük, házi lebbencstésztával az igazi. Ugye?