Sertésmáj mustáros morzsában sütve
Elkészítés módja
1. A májszeleteket a borral meglocsoljuk és letakarva, hűtőszekrényben legalább fél órát érleljük. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a vajon, közepes lángon megfuttatjuk. A kapribogyót meg a zöldborsot a morzsával együtt beleszórjuk. 2-3 percig pirítjuk, míg az utóbbi aranysárga nem lesz. Ekkor a mustárt és a tejszínt is belekeverjük.
2. A boros májat tepsire rakjuk, előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C) 5-6 percig pároljuk, majd a fűszeres masszát a szeletekre halmozzuk, és a sütőbe visszatolva 6 perc alatt megsütjük. Ezalatt a máj omlós puha lesz és a teteje is megpirul. Főtt burgonya és paradicsomsaláta illik hozzá.
Igen, roppant jól kiemeli az ízeket a vörösbor.
nagyon jó receptnek tűnik! A vörösbortól biztosan nagyon jóízű lesz!