Sertésmáj mustáros morzsában sütve

Sertésmáj mustáros morzsában sütve recept
Hozzávalók
•  4 nem túl vastag szelet sertésmáj ( egyenként 14 dkg)
•  6 evőkanál vörösbor
•  1 vöröshagyma
•  8 dkg vaj
•  2 kiskanál kapribogyó
•  1 kiskanál zöldbors
•  5-6 dkg zsemlemorzsa
•  2 evőkanál dijoni mustár
•  1.2 dl tejszín
• 

Elkészítés módja

1. A májszeleteket a borral meglocsoljuk és letakarva, hűtőszekrényben legalább fél órát érleljük. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a vajon, közepes lángon megfuttatjuk. A kapribogyót meg a zöldborsot a morzsával együtt beleszórjuk. 2-3 percig pirítjuk, míg az utóbbi aranysárga nem lesz. Ekkor a mustárt és a tejszínt is belekeverjük.

2. A boros májat tepsire rakjuk, előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C) 5-6 percig pároljuk, majd a fűszeres masszát a szeletekre halmozzuk, és a sütőbe visszatolva 6 perc alatt megsütjük. Ezalatt a máj omlós puha lesz és a teteje is megpirul. Főtt burgonya és paradicsomsaláta illik hozzá.

A leírásban szereplő Sertésmáj mustáros morzsában sütve recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sertésmáj mustáros morzsában sütve recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #2854 2013. 03. 28. 12:24 Válasz

    Igen, roppant jól kiemeli az ízeket a vörösbor.

  2. spajzgirl
    spajzgirl #2850 2013. 03. 28. 10:52 Válasz

    nagyon jó receptnek tűnik! A vörösbortól biztosan nagyon jóízű lesz!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Sertésmáj mustáros morzsában sütve recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #2854 2013. 03. 28. 12:24 Válasz

    Igen, roppant jól kiemeli az ízeket a vörösbor.

  2. spajzgirl
    spajzgirl #2850 2013. 03. 28. 10:52 Válasz

    nagyon jó receptnek tűnik! A vörösbortól biztosan nagyon jóízű lesz!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.