Séfsaláta

Elkészítés módja
1. A salátát leveleire bontva megmossuk, leszárogatjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és az uborkával együtt először vékony szeletekre, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A sajtot a sonkával ugyancsak felcsíkozzuk.
2. Az újhagymát, a kaprit és az ecetes uborkát apróra vágjuk, a majonézbe keverjük a tejföllel együtt. A ketchuppal meg a tejszínnel ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, a citromlevet, a porcukrot és a mustárt hozzáadjuk. A csíkokra vágott hozzávalókat ezzel az öntettel összekeverjük és kész is.
3. Tálalhatjuk úgy is, hogy a hozzávalókat a színek figyelembevételével, külön-külön egymás mellé halmozzuk, ezekből mindenki kedvére szed a tányérjára, majd meglocsolja a fűszeres majonézmártással.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.