Sajtos-vajas kifli

Elkészítés módja
1. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel.
2. Megvárjuk, míg az élesztő felfut, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet, a tojást és jól kidagasztjuk. Közepesen lágy tésztát kapunk.
3. Végül beledagasztjuk az 5 dkg olvasztott vajat. Ha túl lágy lenne a tészta állaga, akkor kevés lisztet adunk még hozzá.
4. Lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, majd letakarva egy órán át kelesztjük.
5. A megkelt tésztát 6 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kör alakúra kinyújtjuk, vékonyra (2-3 mm-esre). Kb. 15-20 cm átmérőjű körök lesznek.
6. Az egyik korongot kenjük meg lágy, sós vajjal, szórjuk meg reszelt sajttal, majd illesszünk rá egy sima korongot és sodrófával kissé lapogassuk el, hogy jól összeragadjanak.
7. Megint kenjük le olvasztott vajjal, szórjuk meg sajttal és sodorjuk össze. 8 cikkre vágjuk, majd kifliket formázunk és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. A másik 3 db cipóval is így járunk el.
8. A tojássárgáját kevés vízzel összekeverjük és a kifliket lekenjük. Reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. 20 percet még hagyjuk kelni a tepsiben.
9. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Köszönöm Manócska és Szabina.
Nagyon finom volt.
Ajánlom elkészítésre.
Nagyon szépek a kiflik Edit:))
Editkém ez nagyon szép, biztos nagyon finom is. :)
Köszönöm szépen.
Nagyon jól néz ki:)