Sajtos-tepertős pogácsa

Elkészítés módja
1. A tejfölt egy kicsit felmelegítem éppen csak langyosra, az élesztőt belemorzsolom és elkeverem benne, hogy ne maradjon darabos, majd a liszthez öntöm és a többi hozzávalóval együtt a tepertőt is hozzáadom.
2. Az egészet dagasztógép segítségével rugalmas sima tésztává dagasztom és majd duplájára kelesztem.
3. A kelesztés után lisztezett gyúródeszkára kiborítom.
4. Vékony téglalap alakúra kinyújtom, lekenem az olvasztott zsírral, megszórom a reszelt sajttal és dupla hajtással összehajtogatom.
5. Ismét 30 perc pihenés, nyújtás, zsírozás, sajtozás, hajtogatás következik és ismét 30 perc pihenő.
6. Az idő leteltével a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem és sütőpapiros tepsibe.
7. 180 fokon kb. 25-30 perc alatt szép pirosra megsütöm.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.