Sajtos-tejfölös csirkemell, zöldségekkel és rizzsel

Elkészítés módja
1. A mellet felszeljük és enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalát kissé besózzuk, majd őrölt borssal megszórjuk.
2. Egy hőálló tálban elkeverjük a tejet a tejföllel, Beleszórjuk a zúzott fokhagymát és a csirke melleket bele tesszük.
3. Egy órán keresztül hagyjuk pácolódni, miközben megfordítjuk a szeleteket.
4. Az idő elteltével 190 fokra melegített sütőben alufóliával lefedve a hússzeleteket elkezdjük párolni. (kb. 15 perc)
5. Amint megpuhult a hús, a fóliát levéve ráreszeljük a sajtot és további 15 percig sütjük, amíg a sajtnak szép színe nem lesz.
6. A rizst megmossuk és lecsepegtetjük, majd felhevített olajon kissé felforrósítjuk, kevergetjük.
7. Sóval, borssal ízesítjük, majd a vizet felforraljuk és ráöntjük.
8. Fedő alatt pároljuk, majd 200 fokra bemelegített, de márki lekapcsolt sütőbe, készre puhul.
9. A zöldségeket kevés olívaolajon megpárolom és sóval ízesítem.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.