Pulykasteak édes-savanyú sárgabarackkal

Elkészítés módja
1. A pulykamellfilét rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, fél centi vastagra kiverjük, széleit és inait bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk.
2. A sárgabarackot alaposan megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk.
3. A kétféle ecetet a vörösborral, a fahéjjal és a cukorral fölforraljuk, majd a gyümölcsöt belerakjuk. Kis lángon 10 percig főzzük. Ha kész, megsózzuk, a Tabascóval egy kicsit csípősre fűszerezzük.
4. A hússzeleteket egy serpenyőben, a megforrósított olajon, oldalanként 2-3 percig sütjük. Lecsöpögtetve tányérra tesszük, és szűrőlapáttal, egy kevés lével mellészedjük a barackot is. Nagyétkűeknek köretként párolt rizst is kínálhatunk hozzá.
Pulykasteak édes-savanyú sárgabarackkal recepthez fűződő történet, jótanács
Az édes-savanyú sárgabarack nemcsak szárnyasokhoz, hanem bárányhoz, sertéstarjához vagy roston sült vadhoz is remekül passzol.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.