Pulykasteak édes-savanyú sárgabarackkal

Pulykasteak édes-savanyú sárgabarackkal recept
Hozzávalók
•  60 dkg pulyka vagy csirkemellfilé
•  1 kiskanál só
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
a sütéshez:
•  4 evőkanál olaj
az édes-savanyú barackhoz:
•  1 kg sárgabarack
•  4 dl 5%-os vörösborecet
•  1 dl balzsamecet
•  2.5 dl vörösbor
•  1 nagyobb fahéj
•  15 dkg barna cukor
•  fél mokkáskanál só
•  1 mokkáskanál Tabasco-mártás

Elkészítés módja

1. A pulykamellfilét rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, fél centi vastagra kiverjük, széleit és inait bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk.

2. A sárgabarackot alaposan megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk.

3. A kétféle ecetet a vörösborral, a fahéjjal és a cukorral fölforraljuk, majd a gyümölcsöt belerakjuk. Kis lángon 10 percig főzzük. Ha kész, megsózzuk, a Tabascóval egy kicsit csípősre fűszerezzük.

4. A hússzeleteket egy serpenyőben, a megforrósított olajon, oldalanként 2-3 percig sütjük. Lecsöpögtetve tányérra tesszük, és szűrőlapáttal, egy kevés lével mellészedjük a barackot is. Nagyétkűeknek köretként párolt rizst is kínálhatunk hozzá.

Pulykasteak édes-savanyú sárgabarackkal recepthez fűződő történet, jótanács

Az édes-savanyú sárgabarack nemcsak szárnyasokhoz, hanem bárányhoz, sertéstarjához vagy roston sült vadhoz is remekül passzol.

A leírásban szereplő Pulykasteak édes-savanyú sárgabarackkal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (steak recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemell recept
Még több csirkemell recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.