Sajtos, sonkás muffinok
Elkészítés módja
1. A sajtos sonkáshoz: lisztet a sütőporral, a szerecsendióval és a sóval összeforgatjuk. A tojást kissé felverjük, majd a tejjel és a puha vajjal elhabarjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Az így előkészített hozzávalókat fakanállal összekeverjük, majd a kivajazott vagy papírkosárral kibélelt közepes muffinsütő mélyedésit ezzel a masszával a háromnegyedükig megtöltjük. A legjobb, ha a tetejüket egy nedves kanállal elsimítgatjuk.
2. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb.20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
3. A sonkával töltött sajtos-krumplis változathoz a langyos tejet 1 deci tejföllel, a szárított élesztővel és a cukorral összekeverjük, 10 percre félrerakjuk. A finomlisztet a krumplipürépehellyel, a sajttal és a sóval összeforgatjuk.
4. A felfuttatott élesztőt, a felvert tojást és az olajat hozzáadjuk. A főtt-füstölt sertéstarját a mustárral és ketchuppal, 1 evőkanál tejföllel pépesítjük, a lereszelt vöröshagymával, sóval, őrölt borssal ízesítjük.
5. A kivajazott vagy papírkosárral kibélelt muffinformát a massza felével megtöltjük. Erre húsos töltelék kerül, amit a maradék tésztával befedünk. Egy kevés reszelt sajtot hintünk a tetejükre, 10 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb.20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.