Sajtos, sonkás muffinok

Sajtos, sonkás muffinok recept
Hozzávalók
a sajtos sonkáshoz:
•  20 dkg finomliszt
•  2 kiskanál sütőpor
•  csipetnyi reszelt szerecsendió
•  fél mokkáskanál só
•  1 tojás
•  2 dl tej
•  6 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  10 dkg ementáli sajt
•  10 dkg gépsonka
a sonkával töltött sajtos-krumplishoz:
•  2 dl tej
•  1 dl+1 evőkanál tejföl
•  fél csomag (5.5 gramm) szárított élesztő
•  1 mokkáskanál kristálycukor
•  15 dkg finomliszt
•  5 dkg krumplipürépehely
•  6 dkg reszelt sajt
• 
•  1 tojás
•  3 evőkanál olaj
•  4-5 szelet főtt-füstölt sertéstarja vagy sonka
•  1-1 kiskanál mustár és ketchup
•  1 mokkáskanál lereszelt vöröshagyma
•  őrölt fekete bors
a tetejére:
•  egy kevés reszelt sajt
a formák kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A sajtos sonkáshoz: lisztet a sütőporral, a szerecsendióval és a sóval összeforgatjuk. A tojást kissé felverjük, majd a tejjel és a puha vajjal elhabarjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Az így előkészített hozzávalókat fakanállal összekeverjük, majd a kivajazott vagy papírkosárral kibélelt közepes muffinsütő mélyedésit ezzel a masszával a háromnegyedükig megtöltjük. A legjobb, ha a tetejüket egy nedves kanállal elsimítgatjuk.

2. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb.20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

3. A sonkával töltött sajtos-krumplis változathoz a langyos tejet 1 deci tejföllel, a szárított élesztővel és a cukorral összekeverjük, 10 percre félrerakjuk. A finomlisztet a krumplipürépehellyel, a sajttal és a sóval összeforgatjuk.

4. A felfuttatott élesztőt, a felvert tojást és az olajat hozzáadjuk. A főtt-füstölt sertéstarját a mustárral és ketchuppal, 1 evőkanál tejföllel pépesítjük, a lereszelt vöröshagymával, sóval, őrölt borssal ízesítjük.

5. A kivajazott vagy papírkosárral kibélelt muffinformát a massza felével megtöltjük. Erre húsos töltelék kerül, amit a maradék tésztával befedünk. Egy kevés reszelt sajtot hintünk a tetejükre, 10 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb.20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

A leírásban szereplő Sajtos, sonkás muffinok recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept, sajtos muffin) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több tarja recept
Még több tarja recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.