Fokhagymás, gombás és görögös muffin

Fokhagymás, gombás és görögös muffin  recept
Hozzávalók
a fokhagymás muffinhoz:
•  4-5 gerezd fokhagyma
•  fél csokor petrezselyem
•  fél csokor metélőhagyma
•  1 közepes vöröshagyma
•  10 dkg főtt füstölt sonka
•  25 dkg finomliszt
•  2 kiskanál sütőpor
•  1 mokkáskanál szódabikarbóna
•  fél mokkáskanál só
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  2 tojás
•  0.5 dl olívaolaj
•  2.5 dl tej
•  3-4 dkg reszelt sajt
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
•  6-8 dkg reszelt sajt
a gombás muffinhoz:
•  1 apró vöröshagyma
•  15 dkg csiperkegomba
•  10 dkg vékonyan fölszeletelt szalámi
•  30 dkg finomliszt
•  2 kiskanál sütőpor
•  1 mokkáskanál szódabikarbóna
•  csipet só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 kis csokor petrezselyem
•  3-4 bazsalikomlevél
•  2 tojás
•  0.8 dl olaj
•  2 dl gombakrémleves (levesporból is készülhet)
•  1.2 dl tejföl
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a görögös muffinhoz:
•  1 kisebb vöröshagyma
•  1 gerezd fokhagyma
•  10 dkg darált hús
•  1 dl olívaolaj
•  csipet só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 mokkáskanál oreganó
•  1 apró (15 dkg) zsenge padlizsán
•  1 kicsi paradicsom
•  20 dkg finomliszt
•  2 kiskanál sütőpor
•  1 mokkáskanál szódabikarbóna
•  5 dkg finom zsemlemorzsa
•  10 dkg reszelt sajt
•  csipet reszelt szerecsendió
•  1 tojás
•  2.5 dl főzőtejszín
•  2 evőkanál sűrített paradicsom
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A fokhagymás muffinhoz a fokhagymát, a zöldfűszereket és a vöröshagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A sonkát 5-6 milliméteres kockákra vágjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a borssal összeforgatjuk. Egy nagyobb tálban a tojást az olajjal és a tejjel jól kikeverjük, a reszelt sajtot hozzáadjuk. A fölaprított fűszereket és sonkát belekeverjük.

2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal vagy margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket elsimítgatjuk, reszelt sajttal behintjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb.25 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

3. A a gombás muffinhoz a vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra, az utóbbit kis kockákra aprítjuk. A szalámit is apró kockákra vágjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, a borssal és a finomra vágott zöldfűszerekkel összeforgatjuk. Egy nagyobb tálban a tojást az olajjal, a gombakrémlevessel és a tejföllel jól kikeverjük. A lisztes keveréket és a fölaprított hozzávalókat beledolgozzuk.

4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb.25 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

5. A görögös muffinhoz a hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy serpenyőben, a fele olívaolajon, a hússal együtt kevergetve 3-4 perc alatt megpirítjuk. Közben megsózzuk, megborsozzuk, az oreganóval fűszerezzük. A padlizsánt és a paradicsomot megmossuk, húsukat félcentis kockákra vágjuk. A fűszeres húshoz adjuk, kevergetve 5 percig együtt pároljuk, pirítjuk. Hűlni hagyjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a zsemlemorzsával, a reszelt sajttal és a szerecsendióval összeforgatjuk. A tojást kissé felverjük, a maradék olajjal, a tejszínnel és a sűrített paradicsommal simára keverjük. Először a lisztes keveréket, majd a húsos padlizsánt adjuk hozzá.

6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket elsimítgatjuk, esetleg egy kevés reszelt sajttal is meghinthetjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb.25 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

A leírásban szereplő Fokhagymás, gombás és görögös muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.