Fokhagymás, gombás és görögös muffin
Elkészítés módja
1. A fokhagymás muffinhoz a fokhagymát, a zöldfűszereket és a vöröshagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A sonkát 5-6 milliméteres kockákra vágjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a borssal összeforgatjuk. Egy nagyobb tálban a tojást az olajjal és a tejjel jól kikeverjük, a reszelt sajtot hozzáadjuk. A fölaprított fűszereket és sonkát belekeverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal vagy margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket elsimítgatjuk, reszelt sajttal behintjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb.25 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
3. A a gombás muffinhoz a vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra, az utóbbit kis kockákra aprítjuk. A szalámit is apró kockákra vágjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, a borssal és a finomra vágott zöldfűszerekkel összeforgatjuk. Egy nagyobb tálban a tojást az olajjal, a gombakrémlevessel és a tejföllel jól kikeverjük. A lisztes keveréket és a fölaprított hozzávalókat beledolgozzuk.
4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb.25 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
5. A görögös muffinhoz a hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy serpenyőben, a fele olívaolajon, a hússal együtt kevergetve 3-4 perc alatt megpirítjuk. Közben megsózzuk, megborsozzuk, az oreganóval fűszerezzük. A padlizsánt és a paradicsomot megmossuk, húsukat félcentis kockákra vágjuk. A fűszeres húshoz adjuk, kevergetve 5 percig együtt pároljuk, pirítjuk. Hűlni hagyjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a zsemlemorzsával, a reszelt sajttal és a szerecsendióval összeforgatjuk. A tojást kissé felverjük, a maradék olajjal, a tejszínnel és a sűrített paradicsommal simára keverjük. Először a lisztes keveréket, majd a húsos padlizsánt adjuk hozzá.
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket elsimítgatjuk, esetleg egy kevés reszelt sajttal is meghinthetjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb.25 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.