Hagymás, sajtos muffin
Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és egy serpenyőben, az olajon, közepes lángon 5-6 perc alatt megfonnyasztjuk.
2. A lisztet a sütőporral, a sóval és a reszelt sajttal összeforgatjuk. A tojást kissé felverjük, a tejet hozzáöntjük. Az így előkészített hozzávalókat, beleértve a pirított hagymát is, egy fakanállal összekeverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal/margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 20-22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hagymás, sajtos muffin recepthez fűződő történet, jótanács
Ha kihűlt, zacskóba rakva, szobahőmérsékleten tárolhatjuk 2-3 napig. Miután melegen az igazi, 10-15 másodpercre tegyük a mikróba, mielőtt kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.