Hagymás, sajtos muffin

Hagymás, sajtos muffin recept
Hozzávalók
•  1 db. kb.15 dkg-os vöröshagyma
•  4 evőkanál olaj
•  28 dkg (4.5 dl) finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1 csapott kiskanál hagymás só (ha hagyományos sót használunk a fele is elég)
•  8 dkg (2.25 dl) reszelt Cheddar sajt (másféle zsíros kemény sajt is lehet)
•  2 tojás
•  3 dl tej
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és egy serpenyőben, az olajon, közepes lángon 5-6 perc alatt megfonnyasztjuk.

2. A lisztet a sütőporral, a sóval és a reszelt sajttal összeforgatjuk. A tojást kissé felverjük, a tejet hozzáöntjük. Az így előkészített hozzávalókat, beleértve a pirított hagymát is, egy fakanállal összekeverjük.

3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal/margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk.

4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 20-22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

Hagymás, sajtos muffin recepthez fűződő történet, jótanács

Ha kihűlt, zacskóba rakva, szobahőmérsékleten tárolhatjuk 2-3 napig. Miután melegen az igazi, 10-15 másodpercre tegyük a mikróba, mielőtt kínáljuk.

A leírásban szereplő Hagymás, sajtos muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept, sajtos muffin) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.