Szalonnás, savanyú káposztás és szalonnás, zöldfűszeres muffin
Elkészítés módja
1. A szalonnás, savanyú káposztáshoz:a savanyú káposztát lecsöpögtetjük (előtte ha kell, kicsit ki is moshatjuk), majd néhány vágással rövidebbre aprítjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajjal együtt serpenyőbe rakjuk. a hagymát is hozzáadjuk, kevergetve addig pirítjuk, míg a szalonna zsírjára sül, a hagyma pedig üveges lesz. Ekkor hozzáadjuk a káposztát, kevergetve 5 percig pirítjuk, hűlni hagyjuk.
2. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojásokat a maradék olajjal és a tejföllel fölverjük, a fűszeres liszttel és a szalonnás káposztával összedolgozzuk. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kiolajozzuk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A szalonnás, savanyú káposztás masszával a háromnegyedükig töltjük.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
4. A szalonnás, zöldfűszeres muffinhoz a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, a vajon zsírját kiolvasztjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojásokat a tejjel felverjük, majd a már csak langyos szalonnával, a liszttel, a parmezánnal és a zöldfűszerekkel összekeverjük.
5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A zöldfűszeres, szalonnás masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.