Szalonnás, savanyú káposztás és szalonnás, zöldfűszeres muffin

Szalonnás, savanyú káposztás és  szalonnás, zöldfűszeres muffin recept
Hozzávalók
a szalonnás- savanyú káposztáshoz:
•  30 dkg savanyú káposzta
•  1 kis vöröshagyma
•  15 dkg húsos főtt füstölt szalonna
•  0.75 dl olaj
•  20 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1 mokkáskanál só
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  2 tojás
•  3 dl tejföl
a forma kikenéséhez: olaj
a szalonnás- zöldfűszeres muffinhoz:
•  7 vékony szelet főtt- füstölt húsos szalonna (sliced bacon)
•  8 dkg vaj
•  30 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  2 tojás
•  3 dl tej
•  6 dkg reszelt parmezánsajt
•  1-1 evőkanál fölaprított friss bazsalikom metélőhagyma és origano
a forma kikenéséhez:
•  2 dkg vaj

Elkészítés módja

1. A szalonnás, savanyú káposztáshoz:a savanyú káposztát lecsöpögtetjük (előtte ha kell, kicsit ki is moshatjuk), majd néhány vágással rövidebbre aprítjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajjal együtt serpenyőbe rakjuk. a hagymát is hozzáadjuk, kevergetve addig pirítjuk, míg a szalonna zsírjára sül, a hagyma pedig üveges lesz. Ekkor hozzáadjuk a káposztát, kevergetve 5 percig pirítjuk, hűlni hagyjuk.

2. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojásokat a maradék olajjal és a tejföllel fölverjük, a fűszeres liszttel és a szalonnás káposztával összedolgozzuk. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kiolajozzuk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A szalonnás, savanyú káposztás masszával a háromnegyedükig töltjük.

3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

4. A szalonnás, zöldfűszeres muffinhoz a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, a vajon zsírját kiolvasztjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojásokat a tejjel felverjük, majd a már csak langyos szalonnával, a liszttel, a parmezánnal és a zöldfűszerekkel összekeverjük.

5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A zöldfűszeres, szalonnás masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

A leírásban szereplő Szalonnás, savanyú káposztás és szalonnás, zöldfűszeres muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.