Mexikói és paradicsomos mozzarellás muffin
Elkészítés módja
1. Az I. mexikói változathoz a kétféle lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, a csiliporral, a borssal, a pirospaprikával és a reszelt sajttal összeforgatjuk. Egy másik tálban a tojást kissé felverjük, a kefirrel és az olajjal simára dolgozzuk, majd a fűszeres liszttel összekeverjük. A zöldpaprikát apró kockákra vágjuk, majd a lecsöpögtetett kukoricával és babbal együtt az előzőekhez adjuk.
2. Kivajazott vagy papírkosárral kibélelt muffinsütő mélyedésit ezzel a masszával a háromnegyedükig megtöltjük. A legjobb, ha a tetejüket egy nedves kanállal elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb.20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
3. A mexikói II. változathoz a kétféle paprikát kicsumázzuk, húsukat apró kockákra vágjuk. A kétféle lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, a pirospaprikával és a reszelt sajttal összeforgatjuk. A tojást kissé felverjük, az olajjal és a joghurttal simára dolgozzuk, majd a fűszeres liszttel összekeverjük. A színes paprikát és a lecsöpögtetett kukoricát hozzáadjuk.
4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 20-22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
5. A paradicsomos mozzarellás muffinhoz a paradicsomot megmossuk, szárát kimetsszük, a szemeket félbevágjuk, magjukat kikaparjuk, húsukat kis kockákra vágjuk. Ha aszalt paradicsommal készítjük, akkor azzal nincs más teendő, csak föl kell aprítani. A sajtot félcentis kockákra vágjuk. A lisztet a sütõporral, a szódabikarbónával, a sóval, a borssal és a fölaprított bazsalikommal összeforgatjuk. A tojást kissé felverjük, az olajjal, a sűrített paradicsommal és a kefirrel simára dolgozzuk, majd a fűszeres liszttel, a paradicsommal és a sajttal összekeverjük.
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 20-22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.