Hagymás, olívás, tönkölybúzás muffin
Elkészítés módja
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A kimagozott fekete olajbogyót apró kockákra vágjuk. A tönkölybúzalisztet a sütőporral, a sóval, a barna cukorral, a reszelt parmezánnal, a fölaprított bazsalikommal és rozmaringgal összeforgatjuk.
2. A tojást a tejjel jól felverjük, majd az olívaolajjal tovább keverjük. Először a hagymát és az olajbogyót, azután a lisztes keveréket adjuk hozzá.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal vagy margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A hagymás olívás masszával a háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.