Tonhalas, paprikás muffin
Elkészítés módja
1. A paprikát kicsumázzuk, húsát apró kockákra vágjuk, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben 2 percig főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval, a pirospaprikával és a curryporral összeforgatjuk.
2. A tojást a puha (szoba hőmérsékletű) margarinnal, a joghurttal és a tejjel fölverjük. A fűszeres lisztet, a leforrázott paprikát, a lecsöpögtetett és durvára vágott tonhalat hozzáadjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A tonhalas masszával a háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.