Diós, sonkás muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojást kissé felverjük, a tejjel és az olajjal elhabarjuk. A sonkát apró kockákra, a diót durvára vágjuk. A rozmaring levélkéit a szárról lecsipkedjük, fölaprítjuk.
2. Az így előkészített hozzávalókat fakanállal összekeverjük. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A sonkás, diós masszával a háromnegyedükig töltjük.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.