Brokkolis muffin

Elkészítés módja
1. A brokkolirózsákat (fontos, hogy tisztítva legyen 30 deka, és csak a rózsája, a szára ne - ezt tegyük el pl. krémleveshez.) enyhén sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt roppanósra főzzük, leszűrjük. Amikor kihűlt, körömnyi darabokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd az olvasztott vajon/margarinon átforgatjuk, a borssal és a szerecsendióval fűszerezzük. Hűlni hagyjuk.
2. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a tojások sárgájával, a joghurttal és a tejjel összekeverjük. Először a reszelt sajtot, majd a brokkolit adjuk hozzá, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal/margarinnal kikenjük. A brokkolis masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Brokkolis muffin recepthez fűződő történet, jótanács
Ha van otthon 3-4 vékony szelet húsos szalonnánk (sliced bacon), azt apróra vágva a hagymával együtt megpiríthatjuk, remekül kiegészíti a brokkoli ízét.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.