Sajtos, tejfölös muffin
Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral, a cukorral, a sóval, a borssal és a reszelt sajttal összeforgatjuk. A tojást a tejföllel, a tejjel és az olajjal jól felverjük, majd a sajtos liszttel összedolgozzuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A sajtos, tejfölös masszával a háromnegyedükig töltjük. A tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 22 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.