Sajtos, sonkás, tejfölös muffin
Elkészítés módja
1. A tojást a puha (szobahőmérsékletű) vajjal vagy margarinnal, a tejföllel, a tejjel kikeverjük. A finomlisztet a sütőporral, a sóval és az őrölt borssal összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a reszelt sajttal és az apró kockákra vágott sonkával együtt.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal vagy margarinnal (olajjal) kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk, majd reszelt sajtot szórunk rá.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 20-22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.