Görögös, hagymás és hot dog muffin

Görögös, hagymás és hot dog muffin recept
Hozzávalók
a görögös muffinhoz:
•  1-1 ág bazsalikom- kakukkfű és oregano
•  25 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  fél mokkáskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  2 tojás
•  2 dl tejföl vagy natúr joghurt
•  0.75 dl olaj (legjobb az olíva)
•  15 dkg feta sajt
•  10 szem magozott zöld olajbogyó (paprikával töltött is lehet)
•  10 szem magozott fekete olajbogyó
a forma kikenéséhez:
•  2 evőkanál olaj (legjobb az olíva)
a hagymás muffinhoz:
•  20 dkg vöröshagyma (lehet újhagyma vagy lilahagyma is)
•  fél csokor metélőhagyma
•  25 dkg finomliszt (Graham-liszt is lehet)
•  1 csomag sütőpor
•  fél kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 tojás
•  1 dl olaj
•  2 dl főzőtejszín
•  1 dl tej
a forma kikenéséhez:
•  2 evőkanál olaj (legjobb az olíva)
a hot-dog muffinhoz:
•  25 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1 mokkáskanál só
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 dl olaj
•  2 tojás
•  2 dl főzőtejszín
•  12 koktélvirsli
•  1 kiskanál mustár
•  1 kiskanál ketchup
a forma kikenéséhez:
•  2 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A görögös muffinhoz a zöldfűszerek leveleit a szárról lecsipkedve apróra vágjuk, majd a liszttel, a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást a tejföllel (pontosan 2 decinek kell lennie, nem elég a kis poharas hozzá!) és az olajjal felverjük. A fetát kb. 4 milliméteres kockákra, a kétféle olajbogyót félkarikákra vágjuk.Egy tálban a lisztes és a tojásos masszát összedolgozzuk, és csak azután adjuk hozzá a sajtot meg az olajbogyót, hogy ne törjön össze.

2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A sajtos, olajbogyós masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

3. A hagymás muffinhoz a vöröshagymát finomra, a metélőhagymát apróra vágjuk, majd a liszttel, a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olajjal, a főzőtejszínnel és a tejjel felverjük, az előzőekkel összedolgozzuk.

4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A hagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

5. A hot-dog muffinhoz a lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. Az olajat, a tojást meg a főzőtejszínt hozzáadjuk, jól összekeverjük.

6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A koktélvirslik bőrét ha kell lehúzzuk (ez a fajtájától függ), majd egyet kézbe veszünk, egyik oldalát a mustárral, a másikat a ketchuppal kenjük be. A sütő mélyedéseinek a közepére állítjuk, és megtartjuk, hogy ne dőljön el. Másik kezünkkel, egy evőkanál segítségével, a tésztával körülöntjük úgy, hogy a forma háromnegyedéig legyen. Ugyanígy készítjük el a többi muffint is. Aki lustább vagy csak siet, a mustáros, ketchupos virsliket a már a formába töltött tésztába is belenyomhatja. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

A leírásban szereplő Görögös, hagymás és hot dog muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.