Görögös, hagymás és hot dog muffin

Elkészítés módja
1. A görögös muffinhoz a zöldfűszerek leveleit a szárról lecsipkedve apróra vágjuk, majd a liszttel, a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást a tejföllel (pontosan 2 decinek kell lennie, nem elég a kis poharas hozzá!) és az olajjal felverjük. A fetát kb. 4 milliméteres kockákra, a kétféle olajbogyót félkarikákra vágjuk.Egy tálban a lisztes és a tojásos masszát összedolgozzuk, és csak azután adjuk hozzá a sajtot meg az olajbogyót, hogy ne törjön össze.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A sajtos, olajbogyós masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
3. A hagymás muffinhoz a vöröshagymát finomra, a metélőhagymát apróra vágjuk, majd a liszttel, a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olajjal, a főzőtejszínnel és a tejjel felverjük, az előzőekkel összedolgozzuk.
4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A hagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
5. A hot-dog muffinhoz a lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. Az olajat, a tojást meg a főzőtejszínt hozzáadjuk, jól összekeverjük.
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A koktélvirslik bőrét ha kell lehúzzuk (ez a fajtájától függ), majd egyet kézbe veszünk, egyik oldalát a mustárral, a másikat a ketchuppal kenjük be. A sütő mélyedéseinek a közepére állítjuk, és megtartjuk, hogy ne dőljön el. Másik kezünkkel, egy evőkanál segítségével, a tésztával körülöntjük úgy, hogy a forma háromnegyedéig legyen. Ugyanígy készítjük el a többi muffint is. Aki lustább vagy csak siet, a mustáros, ketchupos virsliket a már a formába töltött tésztába is belenyomhatja. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.