Sajtos, paradicsomos parajsaláta

Elkészítés módja
1. A parajt szűrőbetétbe tesszük és folyó hideg víz alatt megmossuk. Akkor jó, ha az alatta kifolyó víz tiszta, nem homokos. Ezután a betétet rázogatva a parajt jól lecsöpögtetjük. A leveleket, miután szárukat lecsipkedtük, tálba szórjuk.
2. A sajtot kb. 3 milliméter vastagon fölszeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük; de vághatjuk félkisujjnyi hasábokra is.
3. Az összes zöldséget megmossuk. A paradicsom szárát kimetsszük, a szemeket cikkekre szeljük. A póré haragos zöld szárát és „bajuszát” levágjuk. Törzsét vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire szedjük.
A paprikát kicsumázzuk, 2-3 milliméter vastag karikákra szeljük. Az így előkészített hozzávalókat tálba rakjuk, óvatosan, hogy ne törjön, összeforgatjuk.4. A salátaöntethez egy kis tálban a sót az ecetben kiskanállal kevergetve föloldjuk, az apróra vágott petrezselymet beleszórjuk. A mézet meg a mustárt hozzáadjuk, majd folytonosan kevergetve cseppenként beledolgozzuk az olajat is. Csak 2-3 perccel tálalás előtt forgatjuk össze a hozzávalókkal.
Sajtos, paradicsomos parajsaláta recepthez fűződő történet, jótanács
Letakarva hűtőszekrényben 2 napig eláll, de számolni kell azzal, hogy ezalatt a paraj összeesik. Így kevésbé jól néz ki, de íze érettebb lesz.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.