Ropogós sertéskaraj zsályával
Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, majd húsos oldalával fölfelé deszkára fektetjük. Vízszintesen, hosszában bevágjuk (nem vágjuk át teljesen), majd kihajtjuk. A kiterített húst a zúzott fokhagymával és a citromhéjjal megszórjuk, a petrezselymet és a zsályát a közepére terítjük, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután a karajt feltekerjük, és egy vékony zsineggel szorosan megkötözzük. Bőrét beirdaljuk, majd egy konyhai papír törölközővel szárazra töröljük. Tepsire fektetjük, majd olívaolajjal meglocsoljuk, csipetnyi sóval meghintjük. Kb. 240°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, 15-20 percig így sütjük, míg a bőre aranyszínű nem lesz. Ekkor a sütőt 180°C-ra állítjuk, és kb. 50 percig sütjük.
2. A sütőből kivéve 10-15 percet pihentetjük, majd a zsineget levágjuk róla. Felszeletelve, tört burgonyával kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.