Ropogós sertéskaraj zsályával

Ropogós sertéskaraj zsályával  recept
Hozzávalók
•  1.3 kg bőrös sertéskaraj (csont nélkül)
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 citrom reszelt héja
•  1 csokor petrezselyem
•  1 csokor friss zsályalevél
•  őrölt fekete bors
• 
•  olívaolaj

Elkészítés módja

1. A húst megmossuk, majd húsos oldalával fölfelé deszkára fektetjük. Vízszintesen, hosszában bevágjuk (nem vágjuk át teljesen), majd kihajtjuk. A kiterített húst a zúzott fokhagymával és a citromhéjjal megszórjuk, a petrezselymet és a zsályát a közepére terítjük, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután a karajt feltekerjük, és egy vékony zsineggel szorosan megkötözzük. Bőrét beirdaljuk, majd egy konyhai papír törölközővel szárazra töröljük. Tepsire fektetjük, majd olívaolajjal meglocsoljuk, csipetnyi sóval meghintjük. Kb. 240°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, 15-20 percig így sütjük, míg a bőre aranyszínű nem lesz. Ekkor a sütőt 180°C-ra állítjuk, és kb. 50 percig sütjük.

2. A sütőből kivéve 10-15 percet pihentetjük, majd a zsineget levágjuk róla. Felszeletelve, tört burgonyával kínáljuk.

A leírásban szereplő Ropogós sertéskaraj zsályával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (karaj) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.