Réteges túrós pogácsa

Elkészítés módja
1. Az élesztőt, a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
2. A lisztben elkeverjük a sót és a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal sima tésztát dagasztunk belőle.
3. A kidolgozott tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
4. A túrót és a tojást a margarinnal, sóval krémes állagúvá keverjük.
5. A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk és egyesével 20 -25 cm-re kinyújtjuk, majd lekenjük a túrós krémmel és egymásra helyezzük. (Az 5. lapra nem kenünk.)
6. A tésztarétegeket egy nyújtófa segítségével 1,5 cm vastagra kinyújtjuk és 20 percet még pihentetjük.
7. A tetejét felvert tojással lekenjük és a felét szezámmaggal, míg másik felét reszelt sajttal megszórjuk.
8. Egy jó éles késsel négyzeteket szeleteljük és a leeső részekből megismételjük a folyamatot.
9. Amint végeztünk a pogácsákat 190 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, szép pirosra megsütjük kb. 25-30 perc alatt.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.