Rebarbarás kosárka

Elkészítés módja
1. Tegyük a lisztet, darált mandulát, vaníliás cukrot és a csipetnyi sót egy tálba, majd szeleteljük rá a jéghideg vajat.
2. Gyors mozdulattal a kezünkkel morzsoljuk össze.
3. Vigyázzunk, a kéz melegétől ne olvadjon fel a vaj!
4. Öntsünk rá 5-6 evőkanálnyi hideg vizet, majd gyúrjuk össze.
5. Nem baj, ha a tésztában maradnak kisebb vajdarabkák, mert ettől lesz omlós és ropogós a tészta.
6. Tegyük egy kistányérra, majd tegyük be a hűtőbe fél órára.
7. Míg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket.
8. Vágjuk másfél centis darabokra a rebarbaraszárat, nem szükséges a külső héját lehúzni, majd öntsük egy nagy serpenyőbe.
9. Szórjuk rá a cukrot, tegyük hozzá a félbevágott vaníliababot, majd állandó keverés mellett pároljuk addig, míg szaftos nem lesz.
10. Ha elkészült, vegyük le a tűzről és hagyjuk kissé kihűlni.
11. Nyújtsuk ki liszttel meghintett deszkán 3 mm vastagságúra az omlós tésztát, majd széles szájú bögrével, vagy nagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
12. Béleljünk ki a kiszúrt tésztákkal, vajjal kikent muffin sütőformákat, majd töltsük meg a megpárolt rebarbarával.
13. A tészta széleit kissé csipkedjük össze, szórjunk rá darált diót, majd tegyük előmelegített sütőbe. 150 fokon 20-25 perc alatt süssük pirosra.
14. A még meleg sütemény tetejére kanalazhatunk vaníliafagylaltot.
Rebarbarás kosárka recepthez fűződő történet, jótanács
Kellemes pikáns deszert.
Jól néz ki,még nem kóstoltam rebarbarás sütiket.
Biztosan finom volt.