Rakott burgonya

Elkészítés módja
1. A burgonyát jól megmosom, majd annyi vízzel felteszem héjában főni, ami ellepi, és megsózom.
2. Felteszem főni a tojásokat is.
3. Amíg a hozzávalók készülnek, addig felkarikázom a kolbászt.
4. Ha megfőtt a burgonya, villával kiszedem egy tálcára és hűlni hagyom.
5. A főtt tojásokat hideg víz alá teszem és lehűtöm.
6. A burgonyát és a tojásokat megpucolom és karikára vágom őket.
7. Ezután egy tepsibe egy sor szeletelt burgonyát rakok, rá a tojást és a kolbászt, majd meglocsolom a kevés sóval ízesített tejföllel.
8. A margarint kis darabokban a tetején szétosztom.
9. Ezután sütőbe teszem és alig várom, hogy szép pirosra sütve megkóstolhassam.
Rakott burgonya recepthez fűződő történet, jótanács
Jobb ízű az ételünk, ha öreg burgonyából készül.
Nagyon szépen köszönöm. Jó az újburgonyából is, de jobb az öreg burgonya.
Nagyon szeretjük mi is.
Én is egy nagy tepsivel szoktam készíteni.
Még újburgonyából nem próbáltam.
Finom étel.
Gratulálok:Edit.
Igen, karperec egyetértünk, sőt még akár hidegen is képes vagyok megenni.
Manócska! Mi sem tudunk eleget csinálni belőle. :)
Egyik kedvencem! Én a szélén a jól megsült részeket szeretem a legjobban! :)
Nagyon finom, mi is nagyon szeretjük. Jöhetne akár most is belőle:)