Raffaello szelet (erdélyi sütemény)

Elkészítés módja
1. Először a fehér tésztát készítjük el. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet és a citromlevet is és óvatosan összekeverjük. Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a tészta masszát beleöntjük, elsimítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb. 15 perc alatt megsütjük.
2. A barna tészta készítése: Ugyanaz az eljárás, mint a fehér tésztánál, csak a kókuszreszelék helyett a diót a kakaóval, liszttel és a sütőporral összekeverjük, óvatosan a habbal elkeverjük és megsütjük.
3. A krém készítése: A tojássárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel, csokoládéval simára keverjük és sűrű krémmé felfőzzük. Hagyjuk kihűlni, a margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.
4. A sütemény összeállítása: A krém 2/3 részét a kókuszos tésztára kenjük, majd erre rátesszük a barna tésztát és lekenjük a maradék krémmel. A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. Hagyjuk állni a süteményt, hogy összeérjenek az ízek, hűtőszekrénybe helyezzük és másnap kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.
Raffaello szelet (erdélyi sütemény) recepthez fűződő történet, jótanács
A receptet Szász Jánosné tette közzé. Köszönöm szépen. Most ez a legfinomabb sütemény számomra a kókuszosak közül.
Nem tudom,hogy mit beszélsz!!!!
Hát de ennek miköze a kókuszos,mandulás fehér raffaellóhoz.Más név kellett volna megjegyzem,bocsánat!