Pulykahús rizottó, ropogós sajtkosárban
Elkészítés módja
1. Az olívaolajat egy műanyag, vagy üveg tálba öntjük, majd beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és mikróban megfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a kockákra darabolt pulykacombot, vagy mellet, és fehéredésig pároljuk. Ekkor beleszórjuk a szintén kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, a rizst, majd felöntjük a rizshez képest 2,5 szeres mennyiségű forró zöldséglevessel, összekeverjük, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük. Most lefedjük a tetejével, majd a mikróba téve készre-puhára pároljuk.
2. Közben a sajtkosárhoz a trappista sajtot lereszeljük, négyfele osztjuk, majd egy serpenyőt felforrósítunk és 18-20 centi átmérőjű körben egyenletesen beleszórjuk az egyik sajthalmot. Először a sajt megolvad, majd ha pirosra sült megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük. Ha elkészült akkor egy merőkanál hátuljára tesszük, és konyharuhával óvatosan rányomjuk, hogy kosár formája legyen.
3. Ezután kihűtjük, majd mindegyik sajtkosarat így elkészítjük, tálaláskor tányérra tesszük, belekanalazzuk a pulykahús rizottót, és forró kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.