Pulykahús rizottó, ropogós sajtkosárban

Pulykahús rizottó, ropogós sajtkosárban recept
Hozzávalók
•  0.5 dl olívaolaj
•  1 fej vöröshagyma
•  40 dkg pulykacomb vagy pulykamell
•  1 szál sárgarépa
•  1 szál fehérrépa
•  8 dkg zöldborsó
•  20 dkg rizs
•  zöldségleves
• 
•  őrölt bors
•  1 csokor petrezselyem
•  16 dkg trappista sajt

Elkészítés módja

1. Az olívaolajat egy műanyag, vagy üveg tálba öntjük, majd beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és mikróban megfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a kockákra darabolt pulykacombot, vagy mellet, és fehéredésig pároljuk. Ekkor beleszórjuk a szintén kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, a rizst, majd felöntjük a rizshez képest 2,5 szeres mennyiségű forró zöldséglevessel, összekeverjük, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük. Most lefedjük a tetejével, majd a mikróba téve készre-puhára pároljuk.

2. Közben a sajtkosárhoz a trappista sajtot lereszeljük, négyfele osztjuk, majd egy serpenyőt felforrósítunk és 18-20 centi átmérőjű körben egyenletesen beleszórjuk az egyik sajthalmot. Először a sajt megolvad, majd ha pirosra sült megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük. Ha elkészült akkor egy merőkanál hátuljára tesszük, és konyharuhával óvatosan rányomjuk, hogy kosár formája legyen.

3. Ezután kihűtjük, majd mindegyik sajtkosarat így elkészítjük, tálaláskor tányérra tesszük, belekanalazzuk a pulykahús rizottót, és forró kínáljuk.

A leírásban szereplő Pulykahús rizottó, ropogós sajtkosárban recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (rizotto) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.