Gyulavári káposzta

Elkészítés módja
1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés forró olajon megfonnyasztjuk és a tűzről lehúzva, megszórjuk fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a kis kockára vágott füstölt húst, és félig öntve vízzel, lassan háromnegyed puhára pároljuk.
2. Közben kevés olajon pár szem köménymagot megpirítunk, majd rászórjuk a savanyú káposztát és kb. 2 dl vízzel felöntve, puhára pároljuk.
3. A megpuhult káposztát és a füstölt húsból készült pörköltet összekeverjük és hozzáadjuk, a vékony karikára vágott füstölt Gyulai kolbászt. Az egészet még egyszer felforraljuk. Tálaláskor simára kevert tejföllel meglocsoljuk.
Gyulavári káposzta recepthez fűződő történet, jótanács
Ha nagyon savanyú a káposzta, felhasználás előtt bő hideg vízben mossuk át, majd kézzel jól nyomjuk ki a levét.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.