Pontyfasírt

Elkészítés módja
1. A bőr nélküli pontyfilében már nincs nagyobb szálka, így bátran ledarálhatjuk, a kisebb szálkái a darálással eltűnnek.
2. A megtisztított hagymát, a petrezselymet és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy serpenyőben, az olajon 3-4 perc alatt megfuttatjuk. Ha hagymakrémekkel készítjük, azokat nem kell megfuttatni. Egy kicsit hűlni hagyjuk, a halhoz adjuk. Megsózzuk, a kétféle Piros Arannyal, a borssal, a mustárral, a citromlével, a zsemlemorzsával, a tejszínnel, a vízzel és a tojással összedolgozzuk.
3. A masszából vizes kézzel közepes nagyságú gombócokat formálunk, és mindegyiket zsemlemorzsában meghempergetjük. Egy lábasban vagy fritőzben, bő, közepesen forró olajban 6-8 percig sütjük, végül konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
4. Mustár, majonéz és ketchup valamint friss kenyér kíséretében tálaljuk.
Pontyfasírt recepthez fűződő történet, jótanács
Darált afrikaiharcsa-filéből ugyanígy készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.