Ponty ázsiai módra

Ponty ázsiai módra recept
Hozzávalók
•  60 dkg pontyfilé
•  1 tojásfehérje
•  csipetnyi őrölt fehér bors
•  1 kiskanál só
•  3 evőkanál nem túl sós sötét szójaszósz
•  1.5 dl száraz fehérbor
•  1 kiskanál étkezési keményítő
•  8 dundi újhagyma
•  8 gerezd fokhagyma
•  darabka friss gyömbér
•  2-3 evőkanál ketchup
•  1 kiskanál vörös bors (nem tévesztendő össze a piros borssal azaz a perui borssal)
•  6-7 evőkanál olaj
•  1 evőkanál méz

Elkészítés módja

1. A pontyfilét – aki nem szereti, a bőrét lehúzhatja – 1,5 centis kockákra vágjuk. A tojásfehérjét kissé fölverjük, a fehér borssal, csipetnyi sóval ízesítjük, 1-1 evőkanál szójaszósszal, a borral és a keményítővel összekeverjük. A halat beleforgatjuk, 30 percig pihentetjük.

2. Közben az újhagymát megtisztítjuk, hosszában félbehasítjuk, majd 2-3 centis darabokra vágjuk. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, mindkettőt finomra aprítjuk. A vörös borsot durvára törjük. A pácolt, lecsöpögtetett pontyot egy jól felforrósított wokban, az olajon, kevergetve, 3 percig sütjük.

3. Az újhagymát, a gyömbért meg a fokhagymát hozzáadjuk, további 2 percig pirítjuk. Közben a ponty visszamaradt páclevét a maradék szójaszósszal és borral, egy kevés sóval, a ketchuppal, a vörös borssal és a mézzel összekeverjük. A hagymás pontyhoz öntjük. 2 percnyi főzés után tálaljuk. Ha a leve túl sűrű, egy kevés vízzel hígíthatjuk.

4. Párolt rizs illik köretnek hozzá, de tegyünk az asztalra csípős paprikakrémet és szójaszószt is.

A leírásban szereplő Ponty ázsiai módra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (ponty) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.