Ponty ázsiai módra

Elkészítés módja
1. A pontyfilét – aki nem szereti, a bőrét lehúzhatja – 1,5 centis kockákra vágjuk. A tojásfehérjét kissé fölverjük, a fehér borssal, csipetnyi sóval ízesítjük, 1-1 evőkanál szójaszósszal, a borral és a keményítővel összekeverjük. A halat beleforgatjuk, 30 percig pihentetjük.
2. Közben az újhagymát megtisztítjuk, hosszában félbehasítjuk, majd 2-3 centis darabokra vágjuk. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, mindkettőt finomra aprítjuk. A vörös borsot durvára törjük. A pácolt, lecsöpögtetett pontyot egy jól felforrósított wokban, az olajon, kevergetve, 3 percig sütjük.
3. Az újhagymát, a gyömbért meg a fokhagymát hozzáadjuk, további 2 percig pirítjuk. Közben a ponty visszamaradt páclevét a maradék szójaszósszal és borral, egy kevés sóval, a ketchuppal, a vörös borssal és a mézzel összekeverjük. A hagymás pontyhoz öntjük. 2 percnyi főzés után tálaljuk. Ha a leve túl sűrű, egy kevés vízzel hígíthatjuk.
4. Párolt rizs illik köretnek hozzá, de tegyünk az asztalra csípős paprikakrémet és szójaszószt is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.