Pizzatekercs
Elkészítés módja
1. A finomlisztet kelesztő tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen, legalább a duplájára kelesztjük.
2. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, félujjnyi vastag négyzet alakúra nyújtjuk, megkenjük olívaolajjal, paradicsompürével, majd befedjük a megmosott bazsalikomlevelekkel, megszórjuk az aprított zsályával, rozmaringgal, őrölt fenyőmaggal és szorosan felcsavarjuk.
3. Végül éles késsel kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk reszelt parmezánnal és ha, újból megkelt 180°C-os sütőben, kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Kihűtve kínáljuk.
Köszönjük szépen.
Köszönjük szépen.
Nagyon szép!