Fűszeres-olívás kenyér

Elkészítés módja
1. A kenyérliszthez hozzáadjuk a szárított élesztőt, a sót, az apróra vágott snidlinget, rozmaringot, bazsalikomot, fokhagymát, olívabogyót és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk és konyharuhával letakarva, meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük.
2. Ekkor magas falú hosszúkás formába tesszük, eligazítjuk és ha, újból megkelt, akkor 180°C-os sütőben, kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
3. A sütést követően rácsra téve kihűtjük, éles késsel kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk és zöldséges, sajtos, vagy húsos krémeket kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.