Petrezselyemsaláta

Elkészítés módja
1. A cukkinit, a retket, a sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, majd a hagymát vékony félkarikákra, a többi zöldséget gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A paradicsom szárát kimetsszük, a szemeket cikkekre daraboljuk.
2. A petrezselymet megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük és a leveleket a szárról lecsipkedjük. Félmaréknyit a tálaláshoz félrerakunk, a többit fölaprítjuk. A napraforgómagot szárazon (zsiradék nélkül) megpirítjuk.
3. A citromlevet a sóval, a borssal meg a mézzel simára keverjük és cseppenként az olajat is beledolgozzuk. Egy tálban a zöldségeket az öntettel összekeverjük és 5 percig érleljük.
4. Ezalatt egy nagy vagy négy kistányéron a paradicsomcikkeket meg az egészben hagyott petrezselyemleveleket körberakjuk. A salátát a közepére halmozzuk, végül a napraforgómaggal megszórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.