Parajos rakott lazac

Parajos rakott lazac recept
Hozzávalók
•  60 dkg bőr- és szálkamentes lazacfilé
•  fél citrom leve
• 
•  frissen őrölt fekete bors
•  2 tasak (25 dkg) előgőzölt gyors rizs
•  40 dkg friss leveles paraj
•  1 mokkáskanál szódabikarbóna
•  7 dkg vaj
•  1 gerezd fokhagyma
a sajtos besamelmártáshoz:
•  4 dkg vaj
•  1.5 evőkanál finomliszt
•  5 dl tej
•  10 dkg reszelt ementáli sajt
• 
•  reszelt szerecsendió
•  1 mokkáskanál citromlé
a tepsi kikenéséhez:
•  2 dkg vaj

Elkészítés módja

1. A lazacfilét négy egyforma szeletre vágjuk, sóval, citromlével bedörzsöljük, borssal meghintjük és amíg a többi hozzávaló is elkészül, félretesszük.

2. A rizst a dobozon található utasítás szerint kifőzzük, ez általában 10 perc. Ha kész, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket többször váltott hideg vízben megmossuk, majd enyhén sós, szódabikarbónás vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, majd 3 deka vajon átforgatjuk, kissé megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A maradék vajat fölolvasztjuk, és a lazacfilék mindkét oldalát néhány perc alatt megsütjük rajta.

3. A sajtos besamelmártáshoz a vajat fölolvasztjuk, a lisztet „megizzasztjuk” rajta. A tejet apránként hozzáöntjük, szüntelenül kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve a sajtot beleszórjuk, megsózzuk, reszelt szerecsendióval és pár csepp citromlével ízesítjük.

4. Egy közepes méretű, hosszúkás tűzálló tálat vajjal kikenünk, és a rizst az alján egyenletesen elterítjük. Erre kerül az elősütött halfilé, majd a paraj. A mártást a tetejére öntjük, végül előmelegített, forró sütőben 25-30 percig sütjük.

Parajos rakott lazac recepthez fűződő történet, jótanács

Lazac helyett másféle, lehetőleg szálkamentes hallal, például fogassal, tengeri hallal, harcsával is készíthetjük.

A leírásban szereplő Parajos rakott lazac recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lazac recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.