Busavagdalt

Elkészítés módja
1. A hal bőrét lehúzzuk, húsát amennyire tudjuk kiszálkázzuk, majd apró lyukú tárcsán kétszer-háromszor ledaráljuk, ezáltal az amúgy szálkás halfilé biztonsággal fogyaszthatóvá válik.
2. A megtisztított hagymát meg a petrezselymet finomra vágjuk és az olajon megfuttatjuk. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, a tojásokkal együtt a halhoz adjuk, 1,5 kiskanál sóval, 1 mokkáskanál borssal, a pirospaprikával, a hagymás petrezselyemmel megfűszerezzük.
3. A masszából a hagyományos fasírthoz hasonló féltenyérnyi pogácsákat formálunk, a zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, közepesen forró olajban, oldalanként 4-5 perc alatt körös-körül ropogós pirosra sütjük. Burgonyapürével és savanyúsággal tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.