Parajos lazactekercs zöldbabos sárgarépaágyon
Elkészítés módja
1. A lazacfiléket szobahőmérsékleten fölengedjük, leöblítjük, leszárogatjuk, majd éles késsel a filéket megnyitjuk. Egy fóliával letakarjuk, óvatosan megütögetjük. Sóval, borssal behintjük, a citrom levével meglocsoljuk, és hűtőszekrényben legalább fél órát pihentetjük.
2. Közben a zúzott fokhagymát a fölmelegített olajon megfuttatjuk, majd a megmosott, lecsöpögtetett és szárától megfosztott parajleveleket rádobjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, csipetnyi origanóval fűszerezzük, és kevergetve néhány percig pároljuk, majd kihűtjük.
3. A halszeleteket kiterítjük, a parajt ráhalmozzuk, felgöngyöljük, majd egyenként olajozott alufóliába csomagoljuk. A csomagokat egy hőálló tálba fektetjük, kevés vízzel meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 perc alatt megpároljuk. Közben a bébirépát leöblítjük és a fölengedett ceruzababbal együtt az olvasztott vajon 3-4 perc alatt megpároljuk. Közben megsózzuk, megborsozzuk, a serryvel és a narancs kifacsart levével meglocsoljuk. A haltekercseket a fóliából kicsomagoljuk, és a ceruzababos sárgarépával körítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.