Füstölt hering rolád joghurtos almával és céklával
Elkészítés módja
1. A füstölt heringet kifilézzük, úgy, hogy a farok rész a filéken maradjon. Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy a hal egyik oldalát a gerinc mellett bevágjuk, majd a halhúst óvatosan lefejtjük a gerincről. Ezután a gerinc csontot egyszerűen csak leemeljük az alsó filéről.
2. A hering bőrét lehúzzuk, majd az így előkészített filéket óvatosan föltekerjük, vigyázva, hogy ne törjenek.
3. Az almát a megmossuk, kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk, majd a fél citrom kifacsart levével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A joghurtot a maradék citromlével és a fölaprított kaporral ízesítjük, az almát beleforgatjuk, és letakarva, hűtőszekrényben jól behűtjük. A főtt, meghámozott céklát vékony szeletekre vágjuk (legjobb, ha szeletelőgéppel szeljük).
4. Tálaláskor a joghurtos almát tányérra halmozzuk, a hering tekercset a farokrésszel fölfelé a salátára ültetjük, végül a céklaszeletekkel és friss kaporral díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.