Sümegprágai színes csigák

Sümegprágai színes csigák recept
Hozzávalók
•  48 darab szép nagy élő éti csiga
a tisztításhoz:
•  50 dkg só
a főzővízhez:
•  1- 2 pohár száraz fehérbor
• 
•  1 mokkáskanál köménymag
•  8 gerezd fokhagyma
•  10 szem fekete bors
•  1-1 kis csokor petrezselyem és zellerzöld
a medvehagymás fűszervajhoz:
•  10 dkg vaj
•  10 dkg reszelt füstölt sajt
•  1 tojássárgája
•  1- 2 gerezd fokhagyma
•  frissen őrölt fehér bors
•  1 púpozott evőkanál apróra vágott medvehagyma
•  1-1 kiskanál apróra vágott
•  petrezselyemzöld zellerzöld és kakukkfű
• 

Elkészítés módja

1. Az éti csigákat hűvös helyen 4 napig éheztetjük. Ezután hideg vízben jól megmossuk, majd lobogó, bő forró vízben 30 percen át főzzük. Hideg vízzel lehűtjük, majd egy hegyes tűt szúrunk a csigahúsba és csavaró mozdulattal kihúzzuk a csigákat a házaikból. Fekete törékeny csavaros részüket a csigahúsról letörjük, és kidobjuk. A csigahúst a talpával és a rajta lévő fekete résszel, ami a belsőségeket is tartalmazza, egy nagyobb tálba rakjuk. A sót rászórjuk, amivel két tenyerünk közt erősen dörzsöljük a csigahúst. Addig dörzsöljük, míg a nyálkától meg nem tisztul; ezt úgy ellenőrizzük, hogy párat bő víz alatt leöblítünk, és ha a talpak oldalán már nincs sárgás nyálka, akkor jól ledörzsöltük. Ekkor az összes csigahúst kimossuk a sóból.

2. Kb. 3 liter vizet a borral ízesítve fölforralunk. Megsózzuk, és beletesszük a tüllkendőbe kötözött fűszereket is. Amint forr, belerakjuk az előkészített csigahúst, kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük, és 4 órán át főzzük. Levében hűlni hagyjuk.

3. A medvehagymás fűszervajhoz a puha vajat a reszelt sajttal, a tojássárgájával, a zúzott fokhagymával, frissen őrölt fehér borssal, az apróra vágott medvehagymával, petrezselyem- és zellerzölddel meg kakukkfűvel összekeverjük, megsózzuk. Egy alufólialapra halmozzuk, 2,5 centi vastag hengerré formázzuk, betekerjük a fóliába, és lehűtjük.

4. A csigatálakba mogyorónyi fűszervajat teszünk. A főzőlevükből kivett puha csigahúst kézzel kinyomkodjuk, és kettesével a csigatálakba töltjük. Fűszervajjal lezárjuk, és közepesen forró sütőben 6-8 percig sütjük. Forrón, pirítóssal kínáljuk.

A leírásban szereplő Sümegprágai színes csigák recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.