Paradicsomos pontygombócok
Elkészítés módja
1. A pontyfiléket lebőrözzük, majd miután a nagyobb szálkákat kiszedtük belőle, ledaráljuk. A főtt rizst hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd a lereszelt hagymával, a zúzott fokhagymával és a majoránnával fűszerezzük, a tojást beledolgozzuk. Nedves kézzel 16-20 gombócot formálunk belőle.
2. A paradicsomok szárát kimetsszük, majd a szemeket turmixoljuk és lábasba szűrjük. A cukorral ízesítjük, megsózzuk, a zeller zölddel fűszerezzük. (A kész paradicsomlevet óvatosan fűszerezzük!) 1-2 deci vizet is ráöntünk, fölforraljuk. A halgombócokat belerakjuk, – nem árt egy gombócot próbaképp, külön sós vízben kifőzni, és ha túl lágy, egy kevés zsemlemorzsát keverjünk bele.
3. Lefödjük, kis lángon kb. 25 percig főzzük, majd a gombócokat szűrőlapáttal kiemeljük. A kb. 1 deci vízzel simára kevert lisztet vagy keményítőt a levébe öntjük, és 2-3 percig forralva besűrítjük, végül a gombócokat megforrósítjuk benne.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.