Tiszai halfatányéros

Tiszai halfatányéros recept
Hozzávalók
•  32 dkg bőr nélküli – ha lehet szálkamentes pontyfilé
•  32 dkg bőr és szálka nélküli harcsafilé
•  32 dkg bőr és szálka nélküli süllőfilé (fogasfilé)
• 
a bundázáshoz:
•  kb. 5 evőkanál finomliszt
•  1 nagy tojás
•  kb. 4 evőkanál zsemlemorzsa
az orly-i tésztához (sörtésztához):
•  10 dkg finomliszt
•  fél mokkáskanál só
•  1.25 dl világos sör
•  2 kisebb tojás
•  1-2 evőkanál olaj
a sütéshez:
•  olaj
a tálaláshoz:
•  vajas petrezselymes burgonya vagy hasábburgonya
•  fejes saláta
•  savanyúságok
•  tartármártás

Elkészítés módja

1. Az összes halat 8 dekás szeletekre vágjuk. A ponty húsát sűrűn beirdaljuk, hogy véletlen se maradjon nagy szálka benne. A szeleteket besózzuk, félrerakjuk.

2. Az az orly-i tésztához (sörtésztához) a lisztet a sóval összeforgatjuk, majd a sörrel, a tojások sárgájával és az olajjal habverővel simára keverjük, a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.

3. Két serpenyőt teszünk a tűzre. Az egyikbe csak egy kevés, míg a másikba bő ujjnyi olajat öntünk, és megforrósítjuk.

4. A süllőfilét lisztbe forgatjuk. A harcsafilét először a lisztbe, azután a fölvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. A pontyot a sörös masszába mártjuk, majd a bő olajban, közepesen erős tűzön 4-5 perc alatt kisütjük. Közben húsvillával alányúlva megforgatjuk, nehogy megégjen. A rántott harcsaszeleteket ugyanebben az olajban sütjük, miután kiemeltük belőle a pontyot. 4-5 perc ennek is bőven elég. A süllőszeleteket egy kevés olajon sütjük, oldalanként kb. 2 percig. Az összes sült halat konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük.

5. Egy nagy vagy négy kisebb fatálat salátalevelekkel körben kibélelünk, és savanyúságokkal megrakjuk. A vajas krumpli a tál közepére kerül, ennek támasztjuk neki a háromféle halat. A tartármártást külön kínáljuk hozzá.

A leírásban szereplő Tiszai halfatányéros recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.