Tiszai halfatányéros
Elkészítés módja
1. Az összes halat 8 dekás szeletekre vágjuk. A ponty húsát sűrűn beirdaljuk, hogy véletlen se maradjon nagy szálka benne. A szeleteket besózzuk, félrerakjuk.
2. Az az orly-i tésztához (sörtésztához) a lisztet a sóval összeforgatjuk, majd a sörrel, a tojások sárgájával és az olajjal habverővel simára keverjük, a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
3. Két serpenyőt teszünk a tűzre. Az egyikbe csak egy kevés, míg a másikba bő ujjnyi olajat öntünk, és megforrósítjuk.
4. A süllőfilét lisztbe forgatjuk. A harcsafilét először a lisztbe, azután a fölvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. A pontyot a sörös masszába mártjuk, majd a bő olajban, közepesen erős tűzön 4-5 perc alatt kisütjük. Közben húsvillával alányúlva megforgatjuk, nehogy megégjen. A rántott harcsaszeleteket ugyanebben az olajban sütjük, miután kiemeltük belőle a pontyot. 4-5 perc ennek is bőven elég. A süllőszeleteket egy kevés olajon sütjük, oldalanként kb. 2 percig. Az összes sült halat konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük.
5. Egy nagy vagy négy kisebb fatálat salátalevelekkel körben kibélelünk, és savanyúságokkal megrakjuk. A vajas krumpli a tál közepére kerül, ennek támasztjuk neki a háromféle halat. A tartármártást külön kínáljuk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.